Aanmelden kinderopvang!

Belangrijke informatie m.b.t. nieuws over coronavirus

30-03-2020

Op deze pagina vind je actuele informatie met betrekking tot het coronavirus en onze kinderopvang.

Nauw contact met de GGD
Om het virus te signaleren en de mogelijke verspreiding ervan te voorkomen, hebben wij dagelijks contact met de GGD. Wij volgen de adviezen van de GGD, het RIVM en de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Locaties alleen geopend voor ouders met vitale beroepen
Het kabinet heeft besloten om scholen en kinderopvang te sluiten. Vanaf maandag 16 maart zijn de volgende maatregelen van toepassing:

  • Scholen én kinderopvang zijn gesloten tot 6 april
  • Kinderopvang, inclusief gastouderopvang, is alleen nog geopend voor ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep.

Als jouw gezin hier niet onder valt, dien je zelf voor opvang te zorgen aangezien de overheid ons heeft opgedragen te sluiten. Onze peuterspeelgroepen zijn vanaf 16 maart geheel gesloten tot 6 april. Werken je partner en jij allebei in een vitaal beroep en heb je echt vervangende opvang nodig ter vervanging van de peuterspeelgroep? Neem dan contact op met onze collega’s op kantoor via kindercentrum@berendbotje.nl. Vermeld hierbij zoveel mogelijk gegevens om je vraag te kunnen beantwoorden.

Uitzondering voor vitale beroepen (kinderdagverblijf, bso en gastouderopvang)
Wij als kinderopvangsector zijn gevraagd om bij te dragen aan het voortzetten van noodzakelijke maatschappelijke functies. Daarom zal Kinderopvang Berend Botje, samen met andere kinderopvangorganisaties en scholen, er alles aan blijven doen om ouders in vitale beroepen te ondersteunen met opvang voor hun kinderen.

Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het dringende verzoek om zelf de kinderen op te vangen. Lukt dat echt niet, dan kan er een beroep worden gedaan op kinderopvang. Het is geen harde eis dat beide ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Van werkgevers in niet-cruciale beroepen wordt verwacht dat zij meehelpen en meedenken om opvang soepel te laten verlopen.

Hoesten, niezen, koorts?
Als je kind last heeft van één van de volgende symptomen, dan vragen wij je jouw zoon/dochter thuis te houden:

  • Hoesten
  • Neusverkoudheid
  • Koorts

Als een van deze symptomen ontstaat tijdens de opvang, dan vragen wij je om jouw kind op te halen.

Zieke gezinsleden
Heeft een van de gezinsleden koorts? Bijvoorbeeld een van de ouders of een broertje of zusje? Dan mag een kind niet naar de opvang of gastouder komen. Dit geldt ook voor ouders in cruciale beroepen.

Ziekte gastouder
Als een gastouder ziek is, mag zij geen kinderen opvangen. Ook niet als zij of één van haar huisgenoten milde klachten heeft (niezen, loopneus, keelpijn, hoesten of koorts). Beoefen je een cruciaal beroep en kun je niet terecht bij je gastouder? Dan kun je gebruik maken van noodopvang bij een van de kinderdagverblijven of bso's bij jou in de buurt. Ook als je daar nog geen klant bent. Neem contact op met onze collega's van kantoor via kindercentrum@berendbotje.nl voor de mogelijkheden. Is er bij jou in de buurt geen locatie van Berend Botje? Dan kun je ook terecht bij andere kinderopvangorganisaties. 

Kinderopvang Berend Botje biedt noodopvang
Net als elke andere kinderopvangorganisatie bieden wij momenteel ook noodopvang aan kinderen van ouders die werkzaam zijn in vitale beroepen. Dit geldt ook voor ouders die op dit moment nog geen klant bij ons zijn. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze binnendienst via 088 233 7000 of kindercentrum@berendbotje.nl. Wanneer je gebruik wil maken van noodopvang, vul dan dit formulier in. 

Regeling voor 24-uurs (nood)opvang
Gemeenten hebben van de Rijksoverheid het verzoek gekregen om 24-uurs opvang te regelen voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Deze voorziening kan worden gebruikt door ouders die behoefte hebben aan opvang in de avond, nacht en in het weekend. De noodopvang is alleen bedoeld voor ouders in cruciale beroepen en die zelf niet in staat zijn om opvang te regelen. Doordeweeks overdag kunnen kinderen gewoon terecht bij de eigen school of kinderopvang. Heb jij/heeft jouw gezin behoefte aan 24-uur (nood)opvang, dan kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woont. Zij helpen je verder. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor meer informatie hierover via kindercentrum@berendbotje.nl of 088 233 7000.

Haal- en brengmomenten kort houden
We vragen je om de breng- en haalmomenten zo kort mogelijk te houden. We verzoeken je om je kind bij het brengen (en halen) in de hal over te dragen aan de pedagogisch medewerker en zelf niet op de groep te komen. We doen dit om de contactmomenten tussen volwassenen zo veel mogelijk te beperken. Contact met de kinderen is onvermijdelijk. Ook de breng- en haalmomenten bij de gastouder dienen zo kort mogelijk te zijn. 

Groeten zonder aanraking
Naast het besteden van extra aandacht aan persoonlijke hygiëne, adviseert het RIVM het directe contact te beperken door te ‘groeten zonder aanraking’. Dit advies volgen wij uiteraard. Direct contact tussen de medewerkers en de kinderen is onvermijdelijk.

Betaling kinderopvang
De staatssecretarissen Van Huffelen (Toeslagen en Douane) en van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) meldden vrijdag 20 maart dat alle ouders worden gecompenseerd en hun eigen bijdrage voor de periode van 16 maart tot 6 april terug krijgen. Zij vragen ouders ook met klem de factuur van kinderopvangorganisaties  te betalen. De kinderopvangtoeslag en facturatie lopen dus ook gewoon door. Dit geldt voor alle opvangvormen, ook voor gastouderopvang. Lees hier meer over dit besluit.

Waarom is het belangrijk gewoon de factuur te betalen?

  • Door de factuur te betalen kan de overheid straks makkelijk organiseren dat je jouw opvangkosten terugkrijgt. Het kabinet is in gesprek met de Belastingdienst over hoe ze dat het beste kunnen regelen. Deze regeling geldt voor álle ouders, ook als je nu wel gebruikt maakt van de opvang.
  • Voor nu is het heel belangrijk dat kinderopvangorganisaties opvang kunnen blijven bieden aan gezinnen werkzaam in de vitale beroepen, zodat zij hun werk kunnen doen. 
  • Voor langere duur is het belangrijk dat de kinderopvangorganisaties overeind blijven zodat je kind straks weer van de vertrouwde opvang kan blijven genieten.
  • Het plekje voor jouw kind blijft zo gegarandeerd.

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen hierin, kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Daar vind je de meest gestelde vragen over de betaling voor kinderopvang.

Informeer ons
Heb je contact met de GGD of de huisarts gehad, of heb je twijfels? Neem dan direct contact op met de leidinggevende van jouw opvanglocatie of je bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau. Zo zijn wij ook goed op de hoogte en kunnen we zo nodig passende maatregelen nemen in overleg met de GGD.

Extra aandacht voor hygiëne
Net als altijd besteden we veel aandacht aan de hygiëne op onze locaties. Ondanks dat er geen direct gevaar is gemeld door de GGD, besteden we éxtra aandacht aan de hygiëne en volgen we de gemaakte afspraken hierover zorgvuldig.

Telefonisch minder goed bereikbaar
Helaas zijn wij op dit moment telefonisch minder goed bereikbaar. Naar aanleiding van de landelijke maatregel om zo veel mogelijk thuis te werken, werken ook de meeste medewerkers van ons centraal bureau thuis. Hierdoor zijn de mogelijkheden om je telefonisch te woord te staan beperkt. Wij doen ons best om je zo snel mogelijk te woord te staan. Per mail zijn we wel goed bereikbaar. Heb je een vraag? Mail dan gerust naar de betreffende afdeling:

Administratie kinderdagverblijf, peuterspeelgroep of bso    kindercentrum@berendbotje.nl
Administratie gastouderbureau gastouderbureau@berendbotje.nl
Bemiddelingsmedewerkers gastouderbureau bmwsecretariaat@berendbotje.nl
Algemeen/receptie algemeen@berendbotje.nl
Communicatie communicatie@berendbotje.nl
Personeelszaken personeelszaken@berendbotje.nl
Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.