Aanmelden kinderopvang!

Berend Botje legt aan in Abbekerk

22-01-2016

't Tweide Woidje onder een nieuwe vlag Ruim veertig jaar heeft een vrijwillig bestuur Peuterspeelzaal 't Tweide Woidje in Abbekerk gerund. Uiteindelijk was dat niet meer vol te houden. Het bestuur kreeg door de jaren heen te maken met steeds strengere regels, taken en verantwoordelijkheden. Onlangs kwamen daar nog nieuwe eisen bij, doordat de peuterspeelzalen in de gemeente Medemblik voortaan vallen onder de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Berend Botje legt aan in Abbekerk

Gelukkig blijft de peuterspeelzaal wél gewoon bestaan, doordat Kinderopvang Berend Botje het bewind overneemt van Stichting Peuterspeelzaal 't Tweide Woidje. Op 11 januari hebben de ouders al kennis kunnen maken met de nieuwe organisatie en het is de bedoeling dat Berend Botje 't Tweide Woidje vanaf 1 maart overneemt.

Overeenkomsten
De belangrijkste overweging om met Berend Botje in zee te gaan, was dat de pedagogische visie en aanpak sterk overeenkomen met die van de Stichting. De peuterspeelzaal blijft gevestigd op de huidige locatie in het Dorpshuis en de vaste leidster, Lida Nieuweboer, blijft op de groep staan. De peuters zullen weinig merken van de overname.

Verschillen
Wel verandert de manier waarop de ouderbijdrage wordt berekend. Net als bij de andere peuterspeelzalen in gemeente Medemblik wordt de ouderbijdrage inkomensafhankelijk. Ouders die allebei werken of studeren en alleenstaande werkende of studerende ouders kunnen daardoor kinderopvangtoeslag aanvragen voor de peuterspeelzaal. Ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, kunnen net als nu een beroep doen op een bijdrage van gemeente Medemblik.

Informatie
De peuterspeelzaal blijft hoogstwaarschijnlijk geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Kom gerust een keer kijken, samen met uw kind. Op www.berendbotje.nl vindt u meer informatie over de ouderbijdrage en hoe u uw kind kunt inschrijven. Alle ouders die op dit moment een peuter op 't Tweide Woidje hebben, worden uiteraard op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Terug naar overzicht