Aanmelden kinderopvang!

Boeken als goede start

08-12-2016

Op 30 november was het ’s avonds feest in de bibliotheek in Hoogkarspel. Een groot aantal medewerkers uit de kinderopvang, natuurlijk ook van Berend Botje, ontvingen hun Certificaat Voorleescoördinator. Dit hoort bij de samenwerkingsovereenkomst BoekStart in de Kinderopvang die Berend Botje tekende. Dit houdt in dat we ons samen met de Westfriese Bibliotheken nóg meer gaan inzetten voor taalbevordering en voorlezen.

Voor lezen en voorlezen

De goed getrainde voorleescoördinatoren zijn op hun locaties de ambassadeurs voor het programma BoekStart. Ze gaan dagelijks aan de slag met de jongste kinderen om lezen, voorlezen en spelen met taal te bevorderen. Dat is goed voor de taalontwikkeling en vooral ook erg leuk voor kinderen én medewerkers. In Enkhuizen en Midwoud hadden we al een voorleescoördinator, via een pilot voor dit project. Daar komen nu nog eens acht locaties bij!

Alvast een tip: De Nationale Voorleesdagen 2017 zijn van 25 januari t/m 4 februari. Het prentenboek van het jaar is De Kleine Walvis van Benji Davies.

Terug naar overzicht