Aanmelden kinderopvang!

Lekker kliederen op ModderDag

30-06-2015

Maandag 29 juni was het voor de derde keer ModderDag in Nederland. Rond de 60.000 kinderen mochten lekker vies worden. Door het hele land organiseerden basisscholen, kindercentra en peuterspeelzalen een dag waarop alles mocht, als het maar met modder te maken had. En natuurlijk deed Kinderopvang Berend Botje mee! Kijk hier voor de fotocollage's van verschillende locaties.

Lekker kliederen op ModderDag

Creatief met water en zand
Bij veel kinderen duurt het even voor ze echt los gaan op en in de modder. Eerst nog een beetje voorzichtig roeren, eens kijken wat de rest doet... Maar als blijkt dat vies worden écht mag, gaan de remmen los. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Spelenderwijs ontdekken
Modder maken is niet zo simpel als het lijkt. Wil je heksensoep maken of gewoon lekker spetteren, dan doe je niet te veel zand bij het water. Wil je kanalen, dijken en kastelen maken, dan maak je je modder juist iets dikker. En modder kun je maken, maar je komt ook modder tegen in de natuur. Het thema van deze derde ModderDag was dan ook Leven in de modder. Wat groeit er in een modderige sloot, welke diertjes kun je er vinden? Prachtig om te zien hoe kinderen helemaal vergeten om wormen of slakjes 'eng' of 'vies' te vinden.

Aarde, water en natuur
In het gekozen thema komt de gedachte achter ModderDag goed naar voren: kinderen in contact met de natuur en de aarde brengen. Op ModderDag wordt lekker buitenspelen meteen ook spelenderwijs ontdekken. In een tijd dat kinderen steeds meer tijd binnen doorbrengen achter televisie en computer, is dat een verademing. ModderDag past dan ook naadloos bij de visie van Kinderopvang Berend Botje. Maar misschien is het ook wel iets voor volwassenen! Meer weten over ModderDag? Kijk op www.modderdag.nl.

Terug naar overzicht