Aanmelden kinderopvang!

NIEUW: Warme maaltijden bij kinderdagverblijf Opmeer

08-04-2016

Kinderopvang Berend Botje gaat tussen de middag een verse, verantwoorde warme maaltijd aanbieden op haar kinderdagverblijf in Opmeer. Deze service biedt veel voordelen voor kinderen én ouders.

NIEUW: Warme maaltijden bij kinderdagverblijf Opmeer

Zien eten doet eten
De ervaring leert dat kinderen op het kinderdagverblijf vaak zonder problemen van alles eten en proeven. Zelfs de moeilijkste eters wagen zich spelenderwijs toch aan verschillende groenten. 

Volgens diëtiste Julienne de Ruiter van Dieet Compleet gaat dat makkelijker in een groep. "Zien eten doet eten. Kinderen zijn altijd nieuwsgierig naar wat andere kinderen doen. Ze zien hoe andere kinderen eten en het eten wordt op een andere manier aangeboden dan in de thuissituatie. Dat biedt mogelijkheden om kinderen op een speelse manier met gevarieerd eten in aanraking te laten komen en dat komt het eetgedrag en ook de smaakontwikkeling ten goede."

 

Verse, gezonde producten
Berend Botje Opmeer start in april met het aanbieden van een warme maaltijd tussen de middag. Er wordt elke dag gekookt met verse, gezonde producten: groenten met aardappelen, rijst of pasta, waarbij wordt afgewisseld met vis, vlees en vegetarisch. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met individuele wensen van de ouders en allergieën van de kinderen.

Het is overigens geen probleem als kinderen thuis nogmaals een warme maaltijd krijgen. Diëtiste Julienne de Ruiter: "We zijn het in Nederland niet gewend om twee keer per dag warm te eten, maar voeding-technisch is het geen probleem. In een warme maaltijd zitten vaak juist minder koolhydraten en calorieën en meer voedingsstoffen."

Prik een vorkje mee!
Bent u benieuwd naar de Berend Botje maaltijden? U bent op alle genoemde locaties welkom om een keer mee komen eten! Laat het wel even vooraf weten, dan wordt de tafel ook voor u en eventueel uw kind gedekt. Aanmelden kan via kindercentrum@berendbotje.nl

Terug naar overzicht