Aanmelden kinderopvang!

Opening speciale voorleeshoek in Kinderdagverblijf Enkhuizen

31-05-2016

Op donderdag 26 mei werd bij Kinderopvang Berend Botje Enkhuizen een speciale voorleeshoek geopend door Jessica Dip van de Bibliotheek en 'voorleesdames' Jet en Thea. Zij komen iedere week voorlezen aan de kinderen. De kinderen zijn dol op deze lieve voorleesdames en komen altijd met enthousiaste verhalen terug op hun eigen groep.

Opening speciale voorleeshoek in Kinderdagverblijf Enkhuizen

De voorleeshoek is ingericht door pedagogisch medewerker Annamarie, zij heeft met succes de cursus 'Voorleescoördinator' afgerond. Een onderdeel van haar cursus was het inrichten van een voorleeshoek. Ze heeft haar concept in de praktijk kunnen realiseren in Kinderdagverblijf Enkhuizen. Het is een goed voorbeeld van het beleid van Berend Botje om medewerkers te stimuleren om continu bij te blijven leren over hun vakgebied. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip en is vooral ook erg leuk voor de kinderen. Dus: de kinderen zijn blij én Berend Botje is blij met dit initiatief!

Meer informatie?
Bent u benieuwd naar Berend Botje in Enkhuizen? Kom dan gerust een keer bij ons kijken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de inloopochtend, iedere woensdag tussen 9:30 en 11:00 uur. Of maak een persoonlijke afspraak via 088-2337000.

Terug naar overzicht