Aanmelden kinderopvang!

Ouders in Koggenland mogen peuteropvang zelf kiezen

31-10-2016

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ouders in Koggenland zelf kiezen uit verschillende aanbieders voor peuteropvang. De gemeente heeft dit onlangs besloten. Naast de bestaande peuterspeelzalen kunnen de peuters dus ook kiezen voor de peuterspeelgroep bij Berend Botje. De kosten voor peuteropvang worden in heel Koggenland gelijk en inkomensafhankelijk.

Ouders in Koggenland mogen peuteropvang zelf kiezen

De prijzen zullen bij alle aanbieders gelijk zijn en worden gedeeltelijk vergoed door de gemeente of de rijksoverheid. Als beide ouders werken, hebben ze recht op kinderopvangtoeslag. Hebben ze geen recht op kinderopvangtoeslag, dan betaalt de gemeente een deel. Kinderopvang Berend Botje neemt ouders graag de administratie rondom de opvang uit handen. Bijvoorbeeld het aanvragen en innen van de vergoeding van gemeente of rijksoverheid, zónder extra kosten.

Goede start op de basisschool
De peuterspeelgroep is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen krijgen alle tijd om spelenderwijs de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor een goede start op de basisschool. Peuters kunnen vanaf twee ochtenden bij ons terecht. Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag kan je ook kiezen voor meer ochtenden of een langere ochtend. Je kind begint de dag dan tussen 8:00 en 9:00 uur en blijft tot en met de lunch (een warme gezonde maaltijd).

Jarenlange ervaring en kennis
Berend Botje heeft jarenlange ervaring met peuteropvang. Verdeeld over Noord-Holland zijn er meer dan 20 locaties met een peutergroep of peuterspeelzaal. Alle medewerkers zijn VVE-geschoold. VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) richt zich in het bijzonder op taalontwikkeling, beginnende rekenvaardigheid, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit helpt ze bij een goede start op de basisschool. De kinderen leren vooral veel van elkaar, door samen te spelen en ontdekken.

Kom je ook meespelen?
Op maandag, dinsdag of donderdag mogen alle peuters bij ons komen kijken. Voel de sfeer op de groep, ervaar de deskundigheid van onze medewerkers en kijk eens of jouw kind het leuk vindt bij ons op de peuterspeelgroep. Meld je van tevoren even aan via a.suring@berendbotje. Wil je op een ander moment bij ons langskomen of wilt je eerst meer informatie over de peuterspeelgroep in De Goorn? Bel dan naar 088-2337000 en maak een persoonlijke afspraak.

Terug naar overzicht