Aanmelden kinderopvang!

Positief GGD-rapport Peuterspeelgroep De Speulboet

17-07-2017

Alle locaties voor kinderopvang worden eens per jaar onaangekondigd bezocht door een inspecteur van de plaatselijke GGD. Daarna wordt een officieel inspectierapport op www.lrkp.nl gezet. Op 15 mei 2017 bezocht de inspecteur Peuterspeelgroep De Speulboet in Wognum. De inspecties worden uitgevoerd om te controleren of de locaties voldoen aan alle eisen uit de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Positief GGD-rapport Peuterspeelgroep De Speulboet

Bevindingen 
“Na het fruit eten zegt de beroepskracht tegen de kinderen dat ze buiten gaan spelen. Omdat de zon schijnt worden alle kinderen ingesmeerd met zonnebrandcrème. De beroepskracht laat de kinderen het flesje zien. Ze zegt: "Jullie krijgen allemaal een paar druppels op je armen en dat mogen jullie zelf uitsmeren, dan doen wij jullie gezichtjes". De beroepskrachten smeren de crème om de beurt bij elk kind op het gezicht terwijl ze de lichaamsdelen benoemen, bijvoorbeeld: eerst je neus, nu je wangetjes, etc. De kinderen smeren hun eigen armen. Een meisje vindt het kennelijk niet zo leuk en begint te huilen. De beroepskracht zegt: "Jij vindt het niet zo fijn hè! Kom maar hier". Ze neemt het kind op schoot en voorzichtig smeert ze de wangetjes in terwijl ze zachtjes benoemt wat ze doet. Het meisje wordt al snel rustig en laat zich nu zonder te huilen insmeren” aldus de GGD-inspecteur.

Trots 
Wij zijn trots op de resultaten van het GGD onderzoek. Wij zien de positieve bevindingen als een bevestiging van onze inspanningen om de peuterspeelgrioep  zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Zoals uit het rapport blijkt, nemen wij de aanbevelingen van de GGD serieus en streven wij ernaar om zichtbaar kwalitatief de beste kinderopvang te bieden.

Hier kunt u het volledige GGD-rapport inzien van Peuterspeelgroep De Speulboet in Wognum.

 

Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.