Aanmelden kinderopvang!

Wethouder Caroline van de Pol las voor bij Berend Botje!

25-01-2018

Op woensdag 24 januari kwam niemand minder dan wethouder Caroline van de Pol voorlezen aan de kinderen bij Kinderopvang Berend Botje in De Goorn. Deze dag was namelijk het Nationale Voorleesontbijt!

Wethouder Caroline van de Pol las voor bij Berend Botje!

Het Nationale Voorleesontbijt vormt elk jaar de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Ook bij Kinderopvang Berend Botje besteden we van 24 januari tot en met 3 februari nóg meer aandacht aan voorlezen dan we de rest van het jaar al doen.

Veel bekende en minder bekende Nederlanders steunen de voorleesdagen. Bij Kindercentrum De Goorn kwam Caroline van de Pol de kinderen voorlezen tijdens het voorleesontbijt. De kinderen werden voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup.

Tips om zelf hiermee aan de slag te gaan
Kinderen vinden voorlezen heel erg leuk, zeker als je er een fijn moment samen van maakt. Voorlezen heeft ook een positief effect op bijvoorbeeld de woordenschat van kinderen. Laat ze eens zelf een boek uitkiezen, of herhaal juist een aantal keer hetzelfde boek zodat ze het verhaal gaan herkennen. Of maak het nóg leuker met gekke stemmetjes of bijbehorende kleine bewegingen.

Kinderopvang Berend Botje is ook lid van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid en draagt daarmee actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

Terug naar overzicht