​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuterspeelgroepen in Opmeer

Ben je op zoek naar een peuterspeelgroep (voorheen peuterspeelzaal) in de gemeente Opmeer? Berend Botje heeft diverse locaties in Opmeer, Hoogwoud en De Weere! Dit betekent dat er altijd een Berend Botje bij jou in de buurt is...

Maak kennis met:

  • De Boevenhoeve: peuterspeelgroep in basisschool De Akker in Opmeer
  • de peuterspeelgroep in ons Kindercentrum in Hoogwoud
  • ’t Hummeltjeshonk: peuterspeelgroep in Hoogwoud
  • De Kikkerhoek: peuterspeelgroep in de Petrus Canisiusschool in De Weere

De Boevenhoeve - Opmeer

Peuterspeelgroep De Boevenhoeve is gevestigd in basisschool De Akker. De inrichting van de locatie is volledig afgestemd op de leeftijdsgroep en biedt de peuters een ruim aanbod aan spelmateriaal. Het voordeel van een locatie in school is dat kinderen alvast kunnen wennen aan de school; dit maakt de overstap naar groep 1 een stuk eenvoudiger. De Boevenhoeve is een VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse educatie). Bij deze vorm van peuteropvang krijgen alle kinderen extra aandacht en begeleiding bij hun ontwikkeling.

Kindercentrum - Hoogwoud

Deze peuterspeelgroep is gevestigd in ons kindercentrum in Hoogwoud. Het kindercentrum biedt naast een peuterspeelgroep, ook ruimte voor hele dagopvang en buitenschoolse opvang. De verschillende ruimten (waaronder het knutselatelier) liggen rond de centrale hal. De peuterspeelgroep heeft zelfs een eigen atelier, waar we volop van gebruik maken! Buiten is er een grote natuurtuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken. Op loopafstand bevindt zich een eendenvijver, natuurspeeltuin en een hertenkamp. Hier gaan we regelmatig naar toe met de peuters.  

’t Hummeltjeshonk - Hoogwoud

Peuterspeelgroep ’t Hummeltjeshonk is gevestigd in Hoogwoud. Deze locatie heeft een mooie, grote groepsruimte waar de kinderen volop kunnen spelen. De grote sfeervol ingerichte ruimte is speciaal afgestemd op de leeftijd van de peuters. 't Hummeltjeshonk is een VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse educatie), hetgeen betekent dat alle kinderen extra aandacht en begeleiding krijgen bij hun ontwikkeling. 

De Kikkerhoek - De Weere   

Peuterspeelgroep De Kikkerhoek is gevestigd in de Petrus Canisiusschool. De Kikkerhoek heeft zijn eigen groepsruimtes in de school. Deze ruimtes zijn prachtig ingericht en volledig afgestemd op de leeftijdsgroep van de kinderen. Ook heeft de locatie een grote buitenruimte met verschillende speeltoestellen. De vestiging in school is ideaal voor de kinderen en vergemakkelijkt de overstap naar groep 1. De Kikkerhoek is eveneens een VVE-locatie (Voor- en Vroegschoolse educatie). Dit houdt in dat alle kinderen extra aandacht en begeleiding krijgen bij hun ontwikkeling. 

Buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf in Opmeer

Naast peuterspeelgroepen hebben we ook verschillende ClubBB-locaties (buitenschoolse opvang) en een kinderdagverblijf in (gemeente) Opmeer.

  • Kindercentrum in Hoogwoud: kinderdagverblijf en bso (voorschoolse- en naschoolse opvang)
  • ClubBB De Akker: bso in Opmeer (voorschoolse- en naschoolse opvang)
  • ClubBB De Kikkerhoek: bso in De Weere (voorschoolse- en naschoolse opvang)
  • ClubBB De Wulfram: bso in Hoogwoud (voorschoolse- en naschoolse opvang)

Kindercentrum in Hoogwoud

Naast de peuterspeelgroep biedt ons kindercentrum in Hoogwoud ruimte voor kinderdagverblijf en bso (voorschoolse opvang vanaf 07:00 uur en opvang na schooltijd). Het kinderdagverblijf en de bso hebben eigen groepsruimten die aansluiten op de centrale hal. De ruimtes zijn speciaal afgestemd op de leeftijdsgroepen van de kinderen. Ook beschikt het kindercentrum over een prachtige buitenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten en ontdekken. Kindercentrum Opmeer biedt voorschoolse opvang voor alle bso-locaties in Opmeer. De kinderen worden van het kindercentrum naar hun school gebracht. 

De Akker in Opmeer

ClubBB De Akker is gevestigd in basisschool De Akker in Opmeer. De bso heeft een eigen groepsruimte in de basisschool. Deze mooie ruimte is speciaal ingericht op de leeftijdsgroep van de kinderen. Ook hebben we een grote buitenruimte waar de kinderen kunnen spelen en ravotten. De locatie in de school is ideaal voor de kinderen, omdat ze al bekend zijn met het gebouw. De kinderen kunnen na schooltijd direct door naar de bso! Daarnaast halen we ook kinderen op van andere scholen, die vervolgens naar de bso bij De Akker gaan.

De Kikkerhoek in De Weere

ClubBB De Kikkerhoek is gevestigd in basisschool Petrus Canisius. De bso heeft een eigen groepsruimte. Deze ruimte is mooi licht ingericht en biedt een ruim spelaanbod voor de leeftijdsgroep. De bso maakt gebruik van het grote schoolplein van de Petrus Canisiusschool. Het plein heeft diverse klim- en klautertoestellen, een zandbak en een pannaveld.

De Wulfram in Hoogwoud

ClubBB De Wulfram is gevestigd in basisschool St. Wulfram. De bso heeft een eigen groepsruimte. De ruimte is speciaal ingericht voor kinderen van 7 tot 13 jaar. We maken volop gebruik van het grote schoolplein van de school. Op de bso wordt veel aandacht besteed aan sport, spel, muziek en kunst.