Aanmelden kinderopvang!

Tarieven kinderopvang 2020

De kinderopvang heeft te maken met stijgende kosten in 2020.

Oorzaken kostenstijging hele dagopvang (kinderdagverblijf)

 • Stijgende loonkosten
  Het overgrote deel van de kosten van Kinderopvang Berend Botje bestaat uit loonkosten. Door de nieuwe cao hebben we te maken met een loonkostenstijging in 2020 van minimaal 3,88%.
 • Inflatiecorrectie op overige kosten
  Wij volgen het advies van het Centraal Plan Bureau om de verwachte kostenstijging van 0,28% op de overige kosten (zoals huisvesting, energie, voeding en vervoer) door te berekenen.

Door een stijging van het aantal kinderen op de hele dagopvang kunnen wij efficiënter werken. Wij verwachten dat deze groei in 2020 een kostenvoordeel oplevert. Dit kostenvoordeel schatten wij in op 1,2%.

 • Gevolgen voor de uurprijs
  Voor hele dagopvang hebben wij in overleg met de Centrale Oudercommissie besloten ons tarief te verhogen met 2,96%.

Oorzaken kostenstijging buitenschoolse opvang

 • Stijgende loonkosten
  Het overgrote deel van de kosten van Kinderopvang Berend Botje bestaat uit loonkosten. Door de nieuwe cao hebben we te maken met een loonkostenstijging in 2020 van minimaal 3,08%.
 • Inflatiecorrectie op overige kosten
  Wij volgen het advies van het Centraal Plan Bureau om de verwachte kostenstijging van 0,49% op de overige kosten (zoals huisvesting, energie, voeding en vervoer) door te berekenen.

Door een stijging van het aantal kinderen op de buitenschoolse opvang kunnen wij efficiënter werken. Wij verwachten dat deze groei in 2020 een kostenvoordeel oplevert. Dit kostenvoordeel schatten wij in op 1,2%.

 • Gevolgen voor de uurprijs
  Voor de buitenschoolse opvang hebben wij in overleg met de Centrale Oudercommissie besloten ons tarief te verhogen met 2,37%.

Wat betekent dit voor je?
Voor je persoonlijke situatie kun je het beste een kostenindicatie maken op onze website.  

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.