Aanmelden kinderopvang!

Lekker warm: gezellig en gezond

Op een groeiend aantal kinderdagverblijf-locaties krijgen de kinderen een vers bereide warme maaltijd tussen de middag. Dat biedt voordelen. Op de eerste plaats krijgt je kind al veel van de dagelijks benodigde vitaminen en voedingsstoffen binnen voor een gezonde ontwikkeling. Een warme maaltijd hoeft niet meer calorieën te bevatten dan een broodmaaltijd, maar is wel rijker aan voedingsstoffen.

Prettig, want je kunt thuis volstaan met een makkelijk hapje. Je hoeft dus niet met een moegespeeld kind in de weer om er nog een bordje warm eten in te krijgen. Zo verloopt je avond een stuk rustiger. Het is trouwens voeding-technisch geen enkel probleem als je kind ’s avonds nogmaals warm eet. Na een proefperiode met warm eten op drie locaties, hebben we een uitgebreide evaluatie gedaan. Verreweg de meeste ouders en kinderen waren zeer positief! Een extra service die we zonder extra kosten aanbieden.

Zien eten…

De nadruk ligt bij ons op vers & gezond met soms een stukje vlees of vis. Het is mooi om te merken dat ook ‘moeilijke eters’ zich spelenderwijs aan alles wagen. Zien eten doet eten. Ook hier zie je dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en het meest van elkaar leren. Als je vriendje lekker zit te smullen, wil je het ook proberen. Zelfs als je thuis echt geen spinazie eet.


Deze extra service van Berend Botje zorgt dat kinderen op een speelse manier jong in aanraking komen met ‘ander eten’. Het vroeg wennen aan diverse gerechten is goed voor de smaakontwikkeling en het eetgedrag. Wat ook helpt is dat we de kinderen actief inschakelen bij het koken, serveren en tafel dekken. Daar pikken ze veel van op waar jullie ook thuis plezier van kunnen hebben!