​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Hoe wijzigingen doorgeven voor kinderopvangtoeslag

  • U controleert of het inkomen bij de Belastingdienst correct is. Een juist toetsingsinkomen is belangrijk om de kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst goed te laten berekenen. Door uw inkomen iets hoger in te schatten voorkomt u een eventuele terugbetaling aan de Belastingdienst indien uw definitieve inkomen hoger uitvalt. Voor een berekening van uw inkomen verwijzen wij u naar een rekenmodel van de Belastingdienst, klik hier
  • U berekent via de kostenindicatie 2020 het uurtarief bij het gewenste gemiddeld aantal opvanguren per maand, of u gebruikt de gegevens uit de toegestuurde kostenindicatie.
  • U geeft de wijziging(en) per 1 januari 2020 door aan de Belastingdienst.

Let op!

  • De Belastingdienst continueert automatisch het voorschot kinderopvangtoeslag 2019 in 2020. Hiervan ontvangt u nog in 2019 een beschikking via de Berichtenbox op Mijn Overheid.nl. De tarief- en eventuele urenwijzigingen voor 2020 zijn daarin nog niet verwerkt. Hiervan krijgt u in 2020 een nieuwe beschikking van de Belastingdienst.
  • Heeft u meerdere gastouders? Geef dan uw wijziging kinderopvangtoeslag als volgt door: bereken eerst het aantal uur per gastouder. Voor het berekenen van het uurtarief telt u vervolgens het totaal aantal uren bij elkaar op. Dit aantal zet u in de kostenindicatie 2020. Het uurtarief dat de kostenindicatie berekent geeft u vervolgens bij beide gastouders op.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement of onze privacyverklaring.