​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

De kosten van kinderopvang

Wanneer jij jouw kind naar de kinderopvang brengt, moet je daar kosten voor betalen. Wat kost kinderopvang, waar betaal je voor en hoeveel kinderopvangtoeslag kun je ontvangen? De kosten voor een professionele kinderopvang zijn vaak goedkoper dan je denkt. Dankzij de kinderopvangtoeslag vallen de eigen kosten voor kinderdagverblijf, bso (buitenschoolse opvang) of peuterspeelgroep mee.

De kosten van kinderopvang

Wat kost kinderopvang?

De kosten die je voor kinderopvang bij Berend Botje betaalt zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Welke opvangvorm kies je?
  • Voor hoeveel dagen opvang kies je?
  • Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang je?

Benieuwd hoeveel kinderopvang in jouw situatie kost? Maak zelf een berekening met onze kostenindicatie. Binnen één minuut zie je wat jouw eigen bijdrage wordt. Klik hier om de kosten uit te rekenen.

Kosten kinderopvang berekenen

Wij begrijpen dat je benieuwd bent wat er allemaal onder de kosten valt. Naast de opvang, vallen hier ook andere dingen onder zoals eten en drinken. Bij de kinderopvang van Berend Botje zijn de prijzen all-in. Zo zorgen wij bij het kinderdagverblijf onder andere voor luiers en flesvoeding. Wil je graag borstvoeding of speciale flesvoeding mee geven? Dat kan uiteraard ook. Bij Berend Botje zorgen we voor een maaltijd tussen de middag en voor gezonde tussendoortjes en drinken. Via de Berend Botje OuderApp kun je de belevenissen van jouw kindje volgen.

Bij peuteropvang zorgen wij voor luiers, tussendoortjes en drinken. Voor uitstapjes worden geen extra kosten in rekening gebracht. Ook bij deze opvangvorm kun je via onze OuderApp jouw kindje volgen.

Na school krijgen de kinderen iets te eten en drinken bij de buitenschoolse opvang. Ook wordt er voor het vervoer van en naar school gezorgd. Wordt er een uitstapje gemaakt? Dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Als extra gratis service kun je jouw kind(eren) volgen via onze Berend Botje OuderApp.

De kosten voor gastouderopvang zijn gebaseerd op het gastouderuurtarief en de uitvoeringskosten. Er komen geen andere kosten van Berend Botje bij. De gastouder zorgt voor een maaltijd tussen de middag, gezonde tussendoortjes en drinken.

TIP Gebruik vrijblijvend onze kostenindicatietool om erachter te komen hoeveel je ongeveer voor kinderopvang betaalt. 

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg ik?

Kinderopvangtoeslag ontvang je van de overheid als je één of meer kinderen hebt die naar de kinderopvang gaan. Je betaalt dus een deel zelf voor de kinderopvang en het andere deel van de kosten wordt door de overheid vergoed. Klik hier voor meer informatie over kinderopvangtoeslag.

Meer informatie over kosten voor kinderopvang

Wil je meer weten over de kosten voor kinderopvang? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen op 088-2337000. Wij rekenen de kosten graag voor je uit.