​​​​​​
Aanmelden kinderopvang!

Peuterspeelgroep

Op de peuterspeelgroep, voorheen peuterspeelzaal, doen kinderen van 2 tot 4 jaar veel nieuwe vaardigheden op. Ze ontdekken hun grenzen, ontwikkelen spelenderwijs sociale vaardigheden, motoriek en concentratie. Heb jij een zoon of dochter van (bijna) 2 of 3 jaar? Kom dan eens kijken hoe leuk het is bij de peuterspeelgroepen van Berend Botje!

Peuterspeelgroep

Dagindeling op de peuterspeelgroep

De dagindeling van de peuterspeelgroep van Berend Botje is op een vaste manier opgebouwd. Zo gaan we in de kring zitten en kunnen alle kinderen iets leuks vertellen, dan gaan we individueel of in groepjes aan de slag. Later komen we bij elkaar voor een gezond tussendoortje. Bij de peuterspeelgroep maken we regelmatig uitstapjes aan de hand van thema’s. We stemmen de thema’s op af op waar de peuters zich mee bezig houden. Dit voeren we door in de groepsactiviteiten en individuele spelmomenten.

Voorbereiden op basisschool met de peuterspeelgroep

Op de peuterspeelgroep helpen we jouw peuter zijn of haar eigen vaardigheden te ontdekken. We kijken naar wat ze zelf kunnen of willen doen. Al spelenderwijs worden nieuwe woorden en begrippen opgepikt. Zo bereidt jouw peuter zich onbewust voor op de volgende stap in hun ontwikkeling: de basisschool.

Veiligheid staat voorop bij de peuterspeelgroep

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat jouw peuter veilig bij is bij de peuterspeelgroep van Berend Botje en dat de peuter zich ook veilig voelt. Leren gaat met vallen en opstaan. Peuters zijn erg beweeglijk en kunnen op de peuterspeelgroep hun energie kwijt. Er is altijd iemand in de buurt om ze te begeleiden, stimuleren en troosten. Al onze peuterspeelgroep locaties zijn kindvriendelijk en veilig ingericht, ook de buitenruimtes.

Wennen op de peuterspeelgroep

Bij Berend Botje laten we het kind en jijzelf graag wennen aan de peuterspeelgroep. Jullie zijn welkom voor een rondleiding en er vindt altijd een uitgebreid persoonlijk intakegesprek plaats. In overleg is het mogelijk dat jouw kind een paar uurtjes komt wennen op de peuteropvang.

Tijden peuterspeelgroep

Bij onze peuterspeelgroep is jouw peuter minimaal twee of meer ochtenden per week welkom. Er is altijd een persoonlijke overdracht met de medewerkers, zowel bij het brengen als het halen.

Klik hier voor meer informatie over de peuterspeelgroepen van Berend Botje of schrijf jouw peuter direct in via de website.

Op zoek naar een peuterspeelgroep in jouw buurt?